Home
»
»
OVO JE TORTA ZA KOJU VAM NE TREBA NIKAKVO UMIJEĆE A SIGURNO ĆE USPJETI
OVO JE TORTA ZA KOJU VAM NE TREBA NIKAKVO UMIJEĆE A SIGURNO ĆE USPJETI
Written By Zanimljivosti on četvrtak, 7. siječnja 2016. | 15:17
Sastojci:
biskvit:
20 dag sjeckanih lješnjaka
10 bjeljanjaka
15 žlica šećera
1 žlica jabučnog octa
10 dag nutelle ili nekog drugog čoko namaza
fil:
1,5 l mlijeka
10 žlica brašna
10 žumanjaka
10 žlica šećera
1 vrećica pudinga od vanilije
25 dag margarina
3 vrećice vanilin šećera
10 dag čokolade za kuhanje
još je potrebno:
10 dag čokolade za kuhanje
5 dag margarina
5-6 žlica mlijeka
3 vrećice šlag pjene
malo mljevenih lješnjaka
Priprema:
Na lim (moj je bio 28×34 cm) staviti masni papir, još ga malo premazati margarinom i po papiru ravnomjerno posuti sjeckanje lješnjake. Izraditi bjeljanjke i šećer, dodati žlicu jabučnog octa i smjesu pažljivo istresti na lješnjake. Peći u pećnici zagrijanoj na 150 stupnjeva sat vremena. Kada je pečeno izvaditi iz pećnice i staviti na tacnu, okrenuti naopako – tako da lješnjaci budu gore. Odmah, onako vruće, premazati nutelom. Skuhati fil od mlijeka, šećera, žumanjaka, brašna i pudinga. U hladno dodati izrađeni margarin i vanilin šećer.
Podijeliti na dva dijela. Jedan dio ostaje kakav je, a u drugi dodati otopljenu čokoladu. Žlicom za sladoled vaditi naizmjenično svijetle i tamne kugle i slagati na koru, kao šahovsku ploču. Otopiti čokoladu, margarin i mlijeko i time popuniti “rupe” između kugli od fila. Na to sve staviti 3 vrećice šlag pjene ili slatkog vrhnja. Posuti sjeckanim ili mljevenim lješnjacima. Biskvit, varijanta 2. U bjeljanke dodati 4 žlice brašna i samljevene musslie od lješnjaka i badema. To ispeći kao biskvit. Pečeni biskvit narezati na kockice, ubaciti u kalup i sve zaliti toplim mlijekom i kakaom.
Napomena:
Nekada sam pravila sa slatkim vrhnjem, ali mi je sa šlag pjenom puno ukusniji.
0 komentari :
Objavi komentar