Home
»
»
JESENSKA ČAROLIJA
JESENSKA ČAROLIJA
Written By Zanimljivosti on utorak, 12. siječnja 2016. | 14:37
neodoljivi miris cimeta....mmmmmmm
SASTOJCI
Biskvit
5 bjelanjaka
20 dag šećera
12 dag oštrog brašna
1 prašak za pecivo
1,5 žličica cimeta
Nadjev
5-6 većih naribanih jabuka
3 dag maslaca
5 dag šećera u prahu
Krema
1/2 l mlijeka
5 žutanjaka
15 dag šećera
6 žlica oštrog brašna
vanilin šećer
25 dag margarina za kreme
PRIPREMA
U čvrsto izmiksane bjelanjke postupno dodajte šećer , te na kraju dodajte sve ostalo i ispecite.
Za nadjev
šećer i maslac stavite na vatru, te karamelizirajte. U to stavite naribane jabuke i kratko pirjajte da oemkšaju dok se ispari tekućina.
Za kremu
Žutanjke i brašno razmutite u malo mlijeka, a ostatak stavite da zakuha sa šećerom. Kad zakuha stavite žutanjke i miješajući kuhajte dok se ne zgusne. U ohlađeno umiksati margarin za kreme.
Biskvit prerežite po dužini (ili ne morate). Na prvi dio stavite još vruće jabuke i pustite da se do pola ohladi. Na to stavite kremu i gore drugi dio biskvita koji ste navlažili vrućom vodom u kojoj je otopljen vanilin šećer. ILI kao što sam ja jednostavno na biskvit stavila jabuke i na jabuke stavila kremu. Odozgo naribati čokoladu.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
0 komentari :
Objavi komentar