Home
»
»
PRALINE SA GANACHE KREMOM OD LJEŠNJAKA
PRALINE SA GANACHE KREMOM OD LJEŠNJAKA
Written By Zanimljivosti on ponedjeljak, 21. prosinca 2015. | 20:23
SASTOJCI
200 gr čokolade
50 gr lješnjaka
50 gr šećera u prahu
100 ml slatkog vrhnja
50 gr čokolade
2 čepa ruma
PRALINE SA GANACHE KREMOM
1. Prvo pripremite lješnjake koje ispržite i ogulite od ljuskica.
2. Stavite u sjeckalicu sa šećerom u prahu i usitnite ih zajedno.
3. Zatim 200 gr čokolade istopite na pari.
4. Dalje sam koristila poseban lijevak za praline u kojeg sam ulila još vruću čokoladu. Lijevak za čokoladu možete pronaći ovdje.
5. Sa istim lijevkom čokoladu sam propuštala u silikonski kalup za praline, dok ih nisam sasvim napunila. Kalup za praline možete pogledati ovdje.
6. Kalup sam okrenila iznad posude da iscuri višak čokolade, tako da je ostao dio zaljepljen za kalup.
7. Kalup je potrebno staviti u zamrzivač 10 minuta da se ostatak čokolade stegne.
8. Za to vrijeme možete pripremiti punjenje. Slatko vrhnje ugrijete do vrenja, tako da postigne temperaturu da topi čokoladu.
9. Čokoladu isjeckajte i prelijte sa ugrijanim slatkim vrhnjem. Nastavite miješati sve dok se sastojci ne sjedine.
10. Dodajte pripremljene lješnjake i rum, sve izmješajte.
11. Nastavite žličicom puniti kalupe, ali pripazite da ostavite mijesta za čokoladu kojom ćete kasnije zatvarati praline.
12. Punjenje stavite u zamrzivač još 10 min da se stegne.
13. Prelijte čokoladu do ruba kalupa i tako ste završili pripremu, još samo samo vratite u zamrzivač da se stegnu na nekih 10 min.
Izvor: http://www.receptisastilom.in.rs/
0 komentari :
Objavi komentar