Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » POSNE VANILICE

POSNE VANILICE

Written By Zanimljivosti on subota, 12. prosinca 2015. | 21:28





Svi ih vole jer se ove vanilice tope u ustima

SASTOJCI
500 gr margarina (ili 250 gr margarina i 250 ml ulja)
250 gr prah secera
1 ceo limun
2 kesice vanilin secera


 

100 gr oraha
oko 1 kg brasna
dzem od kajsija
jos malo prah secera


 

PRIPREMA
1. Penasto umutiti margarin i prah secer. Izrendati (naribati) koricu limuna i iscediti ceo limun u masu. Dodati vanil secer i orahe. Postepeno dodavati brasno da se zamesi ujenacena, ne previse tvrda masa.

2. Razoklagijati testo i vaditi okruglom modlom vanilice.

3. Poredjati na pek papir u pleh i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 5-10 minuta. Voditi racuna da vanilice ne promene boju. Vaditi ih dok su bele. Tople spajati dzemom od kajsija i valjati u prah secer.

Prijatno :o)

Izvor: coolinarika.com
SHARE

About Zanimljivosti

0 komentari :

Objavi komentar