Home
»
»
POSNE VANILICE
POSNE VANILICE
Written By Zanimljivosti on subota, 12. prosinca 2015. | 21:28
Svi ih vole jer se ove vanilice tope u ustima
SASTOJCI
500 gr margarina (ili 250 gr margarina i 250 ml ulja)
250 gr prah secera
1 ceo limun
2 kesice vanilin secera
100 gr oraha
oko 1 kg brasna
dzem od kajsija
jos malo prah secera
PRIPREMA
1. Penasto umutiti margarin i prah secer. Izrendati (naribati) koricu limuna i iscediti ceo limun u masu. Dodati vanil secer i orahe. Postepeno dodavati brasno da se zamesi ujenacena, ne previse tvrda masa.
2. Razoklagijati testo i vaditi okruglom modlom vanilice.
3. Poredjati na pek papir u pleh i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 5-10 minuta. Voditi racuna da vanilice ne promene boju. Vaditi ih dok su bele. Tople spajati dzemom od kajsija i valjati u prah secer.
Prijatno :o)
Izvor: coolinarika.com
0 komentari :
Objavi komentar