
Za ljubitelje ljute hrane, mada se može pripremati i bez "paklenih" sastojaka.
SASTOJCI
1kg pilećih ili ćurećih krilaca
oko 500g krompira
ulje za podmazivanje
Marinada
2 kašike senfa
1 kašika Vegete
1 kašičica mlevenog bibera
1 kašika karija
2-3cm svežeg naribanog đumbira
2 kašike tabasko sosa (ako volite ljuto)
1 seckana crvena ljuta papričica (ako volite ljuto)
1 limun (sok)
PRIPREMA
1. Pomešajte sve sastojke za marinadu u većoj posudi pa dobro provaljajte krilca u masi.
Ostavite da odstoji bar 1h, idealno bi bilo preko noći.
2. Krompir narežite na ploške i poređajte u nauljenu posudu za pečenje. Nemojte soliti krompir jer će se osoliti od soka koje pusti meso.
Preko krompira složite marinirana krilca.
3. Nakapajte malo ulja i po piletini pa pokrijte aluminijumskom folijom. Foliju dobro zategnite i izbušite na nekoliko mesta.
4. Peći pokriveno 30 minuta na 200 stepeni, a potom još 10 minuta (na istoj temperaturi) da krilca dobiju rumenu koricu.
Posluživanje
Na isti način možete pripremiti krilca i bez krompira, a poslužite uz barenu testeninu ili pirinač.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar