Home
»
»
MODERNA SCHWARZWALD TORTA
MODERNA SCHWARZWALD TORTA
Written By Zanimljivosti on četvrtak, 3. prosinca 2015. | 18:15
Ovo je moderan način pravljenja Schwarzwald torte nadam se da če vam se svidjeti !!
Sastojci
TIJESTO
4 čaše čvrstog jogurta od 200 ml
3 čaše brašna od 200 ml
2,5 čaše šećera od 200 ml
1,5 čaše ulja od 200 ml
2 žličice sode bikarbone
6 žlica kakaa gorkog , malo soli
CRVENI PRELJEV KOJI SAM JA RADILA U DVA PUTA DA SE NEBI STEGO ZA DRUGI PUT
250 ml soka iz kompota od višnji
1 kom crvenog preljeva za torte
KREMA
višnje iz konpota
100 g maslaca
100 g šećera
500 ml vrhnja za šlag
ČOKOLADNI DIO
200 g čokolade
200 ml vrhnja za šlag
Priprema
1.
Jogurt, brašno, šećer, ulje, prašak za pecivo, sol promješamo stavimo u kalup za turte i pečemo u pečnici na 180 stupnjeva celzijusa.
2.
Tijesto nakon što smo ispekli pustimo da se ohlati u kalupu.Kad se tijesto ohladilo prerežemo ga na pola.
3.
Sok od višnji iz komputa 250 ml zagrijemo i u njega nakon što se zagrijalo stavimo 2 žlice šećera i crveni preljev za torte. Pustimo da se smjesa malo ogladi mješaliči da nam se ne stvori korica . Prelijemo preko biskvita.
4.
Dok čekamo da se preljev stisne maslac,šećer i višnje iz kompota prokuhamo na vatri da višnje omekšaju. Tu smjesu sam izmiksala sa štapnim mikserom i pustila da se ohladi. Kad mi se smjesa od višanja ohladila mljevenu želatinu sam pustila d ase nabubri sa 4 žlice vode putila sam po uputstvu da mi tako stoji 10 minuta. Dok mi je želatina bubrila izmiksala sam 500 ml vrhnja za šlag.
5.
Izmješati vrhnje za šlag sa smjesom od višanja i želatinom. To bi bio drugi dio koji ide na crveni preljev za torte.koji sam nakon tog djela ponovila isto kao prethodni put i stavila na tortu kao treče punjenje .
6.
Na treče punjenje ide drugi dio biskvita.A na taj biskvit ide čokolada koju sam napravila tako da sam istopila čokoladu u vrhnju za šlag koju sam isto pustila da se lagano ohladi da mi ju tijesto nebi upilo.
7.
Pustiti da se ohladi dobro u frizideru barem 5 sati.
http://www.coolinarika.com/
0 komentari :
Objavi komentar