Home
»
»
MARKIZA,ČOKOLADNA TORTA
MARKIZA,ČOKOLADNA TORTA
Written By Zanimljivosti on četvrtak, 24. prosinca 2015. | 15:59
Želim podijeliti sa vama ovaj recept,jer torta je izuzetna,raskošna,posebna... Jedna napomena...u kremu idu sirova jaja,tako da oni kojima to smeta,neka se ne zamaraju čitanjem!
Sastojci
BISKVIT
6 jaja
6 žlica šećera
4 žlice brašna
3 žlice kakaoa ili čokolade u prahu
KREMA
7 jaja
250 gr maslaca
200 gr šećera u prahu
200 gr čokolade za kuhanje,ili 100 gr čokolade za kuhanje i 100 gr mliječne čokolade,želite li malo slađu kremu
0,5 l slatkog vrhnja
1 vrećica instant želatine
Ukrasni rub torte
120 gr čokolade za kuhanje
oko 100 gr bijele čokolade
Priprema
1.
Bjelanjke umutiti u snijeg,dodati šećer
2.
Umiješati jedan po jedan žumanjak
3.
Prosijati brašno i kakao zajedno
4.
Pažljivo umiješati brašno i kakao u smjesu od jaja
5.
Na dno kalupa za tortu staviti papir za pečenje,izliti smjesu,peći na 180 st C 35 minuta.
6.
Pečeni biskvit ohladiti i prepoloviti.
Čokoladu omekšati na pari,ohladiti
1.
Maslac i šećer u prahu pjenasto umutiti
2.
Dodati otopljenu čokoladu
3.
Umiješati u kremu žumanjke
4.
Napraviti čvrsti snijeg od bjelanjaka
5.
Pažljivo umiješati snijeg u kremu
6.
Slatko vrhnje tući u šlag,dodati instant želatinu
7.
Polovicu biskvita okružiti obručem kalupa za tortu
8.
Kremu i šlag staviti u vrećice kojima ste odrezali vrh,nanijeti u krugovima na biskvit
Ostaviti malo kreme za vrh torte,i ostaviti 1/3 šlaga za ukrašavanje torte
9.
Prekriti kreme drugim dijelom biskvita,tortu dobro ohladiti,optimalno bi bilo preko noći
10.
Ohlađenu tortu osloboditi obruča
11.
Izmjeriti opseg kalupa i papir za pečenje izrezati po želji,nanijeti otopljenu bijelu čokoladu,počekati dok se ne osuši,premazati papir otopljenom tamnom čokoladom
12.
Pričekati 2 minute,pažljivo nanijeti namazan papir na rub torte(čokolada naravno uz tortu,papir je s vanjske strane),dobro ohladiti
13.
Pažljivo odvojiti papir
14.
Po vrhu torte nanijela sam ružice od šlaga i ukrasila tortu strugotinama od čokolade i nitima koje sam radila od otopljene čokolade
http://www.coolinarika.com/
0 komentari :
Objavi komentar