Home
»
»
LISNATE ROLICE PUNJENE FRANCUSKOM SALATOM I SIRNIM NAMAZOM SA ŠUNKOM
LISNATE ROLICE PUNJENE FRANCUSKOM SALATOM I SIRNIM NAMAZOM SA ŠUNKOM
Written By Zanimljivosti on petak, 4. prosinca 2015. | 14:22
Iz dana djetinjstva pamtim šaumrole koje je baka radila od komada stabljike trske (rodom je bila iz sela Puske koje je uz etno selo Krapje i ostala: Drenov bok, Plesmo… bilo okruženo močvarama i trskom). U znak sjećanja na te divne dane, odlučila sam za ispraćaj stare i ulazak u Novu godinu pripremiti šaumrole ali bez šauma, tj. u slanoj varijanti: s francuskom salatom i prefinim sirnim nadjevom
SASTOJCI
Rolice
1 pak duboko smrznutog tijesta (Podravka, Ledo ili po želji)
1 bjelanjak za premazivanje traka
1 žutanjak za premazivanje rolica
Sirni nadjev (za 12 rolica)
2 pakiranja krem sira
10 dag malo bolje, kuhane šunke
1 šaka oraha
po ukusu soli i papra
žličica kosanog vlasca (ili peršinovog lista)
Francuska salata (za 12 rolica)
12 žlica ranije napravljene domaće francuske salate
PRIPREMA
Lisnate rolice
Lisnato tijesto odmrznuti, pa razvaljati ploču po ploču na pobrašnjenoj podlozi na debljinu hrpta noža.
Tijesto rezati kotačićem uzdužno na trake širine 2, 5 cm.
Bjelanjak malo umutiti vilicom kako bi bio rastresit pa kistom premazati trake uzdužno, po jednoj strani.
Kalupe dobro premazati maslacem ili margarinom pa namatati trake tijesta na kalupe od donjeg, šireg dijela prema užem dijelu tj. vrhu, na način da svaki idući namotaj obuhvati polovinu prethodnog dijela trake, odnosno tako da se nigdje ne vidi kalup.
Ugrijati pećnicu na 200 st. C, a rolice stavljati na kalup za pečenje prekriven pek papirom. Prije pečenja, svaku rolicu premazati umućenim žutanjkom.
Rolice peći oko 10 – 15 minuta tj. dok se lijepo ne zarumene.
Pečene rolice odmah (vruće) skidati s kalupa tako da vrh rolice potisnemo prema dolje.
Ohlađeno puniti francuskom salatom i sirnim namazom.
Sirni nadjev
Nasjeckati šunku na kockice, a orahe narezati na krupnije komadiće.
U posudu staviti sirni namaz, primješati šunku i orahe te dodati isjeckani vlasac ili kosani peršinov list.
Provjeriti slanost pa ako je potrebno dosoliti i dodati 1/2 žličice papra.
POSLUZIVANJE
Sigurna sam da za francusku salatu ovdje nije potreban recept jer je već ima u bezbroj varijanti. Osobno upotrebljavam svježe namirnice (osim graška kojeg koristim u smrznutom stanju) uz obaveznu jabuku, a za umak također koristim svoju, domaću majonezu.
Izvor;:http://www.coolinarika.com/
0 komentari :
Objavi komentar