Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » KRUMPIR PO SELJACKI

KRUMPIR PO SELJACKI

Written By Zanimljivosti on petak, 25. prosinca 2015. | 13:39





Jednostavan prilog, sa dodatkom kobasice uz zdjelu salate cak i samostalan obrok.

SASTOJCI
ca 1,5 kg krumpira
ca 100 grama slanine / kockice
ca 100 grama kobasice za peci / kockice
salica kuhanog graska
sol, papar


 

PRIPREMA
Krumpir ( tvrdje kvalitete, ne onaj brasnasti za njoke )  kolicinski prilagodite apetitu. Ako je mladi dobro ga oprati, ne guliti, ako je stari oguliti i isjeci na krupne kocke.
Zakuhati vodu, posoliti ju i kuhati kocke krumpira, ne skuhati ih do kraja, nek su malo jos tvrdi. Ocijediti, nek se prosuse.


 

U tavi ugrijati masti ( ako nemate onda ulja ) ubaciti dobro ocijedjene krumpire, peci da dobiju zlatnu koricu. Dodati blago posusene slanine ( bacon ) isjeckane na kockice, kobasice za peci ( koju volite ) izrezane na kolutice ili kockkice. Mozete upotrijebiti i samo slaninu ili samo kobasicu.

Zaciniti po ukusu, peci jos malo da se i slanina i kobasica ispece. Na kraju dodati salicu kuhanog graska, sve dobro promjesati.

Servirati kao prilog ili samostalno jelo uz zdjelu salate.

Izvor: coolinarika.com
SHARE

About Zanimljivosti

0 komentari :

Objavi komentar