Probala sam odlične krokete i čula recept...i razliku po čemu se oni razlikuju od njoka...Kroketi se rade s oštrim brašnom a njoki s glatkim....Moj prvi pokušaj završio je neslavno jer sam omjer 3:1 ja pravila u krivom omjeru....i htjela na 70 dag krumpira staviti 3 puta toliko brašna....Kad sam shvatila da nešto nije u redu spasa više nije bilo pa sam napravila tvrde njoke(pojelo se i to...)a mi se još i danas smijemo s tih kroketa jer ja nisam bila jedina koja ih je radila na taj način...
Sastojci
90 dag pire krumpira
30 dag oštrog brašna
1 jaje
malo soli
1/2 praška za pecivo
krušne mrvice
Priprema
1.
Pripremiti pire krumpir i ohladiti ga.Dodati brašno oštro ,jaje,malo praška za pecivo i sol pa zamijesiti tijesto.
2.
Na podlozi od krušnih mrvica oblikovati valjke ....Neka vas ne buni jako mekano tijesto-takvo mora biti...
3.
... i rezati njoke te ih uvaljati malo u mrvice .
4.
Ispeći na ulju ili spremiti u zamrzivač pa koristiti po potrebi.
Posluživanje
Jako su mekani i fini...Ja sam napravila malo prevelike...pa ako ćete ih praviti mislite na to da malo narastu kod prženja...
0 komentari :
Objavi komentar