Home
»
»
KOKOSOLLINA! JOS JEDNA TORTICA,TOLIKO NJEZNA DA NJEZNIJA NE MOZE BITI…
KOKOSOLLINA! JOS JEDNA TORTICA,TOLIKO NJEZNA DA NJEZNIJA NE MOZE BITI…
Written By Zanimljivosti on četvrtak, 10. prosinca 2015. | 01:32
U srcu svega,u njenom filu je moj "slatki grijeh"-kokos-zajedno s cokoladom cine savrsen par…još jedan crno- bjeli spoj ♥ ♥
Sastojci
Za Koru
5 jaja
40g secera u prahu
120g margarina
120g brasna
120g cokolade za kuhanje
pola pras. za pecivo
za fil:
650 mil mlijeka
30g gustina ili 6 kasika uvrh brasna
100g kokosa
100g secera
100ml ruma
200ml slatke pavlake
(u fil se moze dodati i 100 g bjele cokolade)
coko-rumasti zaljev
1 kasike ruma
2 kasike secera
100ml mlijeka
1 red cokolade
Priprema
1.
Kora:Čokoladu i margarin zajedno topimo na sporetu.
2.
U sud za mucenje stavimo secer, zumanca i mutimo mikserom.
3.
Zatim dodamo otopljenu i ohladenu cokoladu.
4.
Bjelanca izmutimo dobro i dodamo prethodnoj masi.
5.
Dodamo brasno i pras za pecivo i mjesamo zicom za mucenje dok se sastojci ne sjedine.Tjesto prerucimo u okrugli kalup za torte(20-23cm),na koji smo stavili papir za pecenje.Pecemo 20 min na180C.
6.
Radimo fil:U serpu na sporetu sipamo pola mlijeka, secer, rum, kokosovo brasno.U preostalo mlijeko dodamo gustin, dobro izradimo.
7.
Dodamo preostalom mlijeku i mjesamo dok krem dobije potrebnu gustinu.
8.
Sklonimo sa sporeta.Ohladimo.
9.
Mikserom mutimo slatko vrhnje u slag i, postepeno dodajemo kremu, kasiku po kasiku, istodobno miksajuci dok sve ne utrosimo i nepoveze se u jednu kremasto-vazdusastu kremu.Stavimo u frizider.
10.
Coko-rumasti zaljev: Stavimo u sud na sporet da se otopi mlijeko, secer i rum, dodamo cokoladu, cim se poveze i otopi sklonimo..
11.
Koru izbockamo malo vilicom i prelijemo zaljevom.Sacekamo da se upije.
12.
Kad se sve fino ohladilo, sa kore skinemo pek papir, stavimo na tacnu
13.
Na koru nanesemo fil.Ukrasimo po zelji.Kokos kuglice pravila sam od fila s tim da sam dodala u njih još kokosa i uvaljala u kokos.
Posluživanje
Moram napomenuti da slobodno probate fil, ako vam nije slatko dodajte staub secer.Posto sam radila ovaj kolac i prije, moze u fil i bez gustina ako nemate trenutno, kao sto se meni zna dogoditi stavim brasno oko 6 kasika uvrh.I na kraju moj prijedlog da je rashladite, napravite kapucino i pozovete svoje prijateljice, divno popodne da provedete uz ovu kokos damu!!!!!
slikice sve na jednom mjestu
http://www.coolinarika.com/
0 komentari :
Objavi komentar