Home
»
»
KIFLICE! IMAM MOZDA STOTINJAK RECEPATA ZA KIFLICA, ALI MI JE OVAJ NA VRHU LESTVICE…
KIFLICE! IMAM MOZDA STOTINJAK RECEPATA ZA KIFLICA, ALI MI JE OVAJ NA VRHU LESTVICE…
Written By Zanimljivosti on četvrtak, 3. prosinca 2015. | 13:56
Sastojci
300 ml mleko
2 sveza kvasca
1 zlica secera
300 ml gazirana voda
3 jaja
1 zlica soli
200 ml ulje
1,200 gr belo brasno (tip 400) (+-)
250 gr. maslac (margarin)
1 jaje (za premazivanje)
niseste (gustin) za posop
Priprema
1.
Mleko smlacite, dodajte secer, kvasac i dve, tri zlice brasna i ostavite ga petnaesetak min.
2.
Dodajte gaziranu vodu, ulje, jaja, sol, dobro promjesajte i postepeno pocnite da dodajete brasno.
3.
Obicno treba oko 1 i 200 gr. brasna, testo je meko, pa cuvajte jos 100 gr. za razvijanje.
4.
Ostavite testo da se udupla.
5.
Podelite ga na 4 dela i svaki deo razvijte, premazite 1/4 maslaca (ili margarina), posipite malo sa gustinom i isecite koru kao cvet , s tim sto cete posle svaki deo prebaciti jedan preko drugog .
6.
Ovo je nacin koji ovde zovemo “katmer”, ja sam iskoristila slike od pripremu mog zelnika, dobija se nesto kao lisnato testo.
7.
Kada su sva cetiri dela gotova, svaki deo opet razvijte i presecite na 16 trouglova, stavite fil koji ocete ( ja sam ovaj put stavila samo sir) i labavo zavijte kiflicu.
8.
Naredjajte ih u pleh, premazite jajetom, pospite sezamom ili kimom, makom i prikljucite pecnicu na 180 C. Za to vreme ce se i kiflice odmoriti pre pecenja.
http://www.coolinarika.com/
0 komentari :
Objavi komentar