Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » GULAŠ S PILETINOM I BOGATIM KREMASTIM UMAKOM

GULAŠ S PILETINOM I BOGATIM KREMASTIM UMAKOM

Written By Zanimljivosti on ponedjeljak, 21. prosinca 2015. | 20:29





SASTOJCI
• 150 g luka
• 170 g šampinjona iz staklenke
• 800 g pilećih odrezaka
• 4 režnja češnjaka
• sol, papar
• čili u prahu (ja ga nisam stavljala)
• sušeno provansalsko bilje


 

• 2 žlice ulja
• 1 žličica zelenog papra u zrnu (nisam ga stavljala)
• 200 g vrhnja za kuhanje
• 150 g creme fraiche ili milerama
• 20 g maslaca
• 20 g brašna
• 1 bočica (250ml) ciganskog umaka (ja sam ga zamjenila sa 4 prepune žlice ajvara)


 

PRIPREMA
1. Luk ogulite i na sitno nasjeckajte. Šampinjone ocjedite. Odreske operite, obrišite i narežite na široke rezance oko 2,5 cm, a zatim na komadiće od 3 cm. Češnjak ogulite i protisnite.

2. Meso začinite češnjakom, solju, paprom, čilijem u prahu i provansalskim biljem. Luk pržite na vrućem ulju dok ne postane staklast. Dodajte meso i pecite na jakoj vatri oko 5 minuta. Dodajte gljive i papar u zrnu te posolite i popaprite. Umješajte vrhnje i creme fraiche( ja sam koristila mileram).

3. Umjesite maslac s brašnom, umješajte u umak, zavrijte i nastavite kuhati na laganoj vatri oko 10 minuta. Umješajte ciganski umak ( ja ga nisam našla pa sam umjesto njega stavila 4 prepune žlice ajvara). Prokuhajte još koju minutu i poslužite s rižom, kus-kusom

Izvor: coolinarika.com
SHARE

About Zanimljivosti

0 komentari :

Objavi komentar