Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » DOLE KRCKAVE A SREDINA MEKANA KO DUSA: SARAJLIJE

DOLE KRCKAVE A SREDINA MEKANA KO DUSA: SARAJLIJE

Written By Zanimljivosti on petak, 25. prosinca 2015. | 23:23





Nema se ništa više reci kako bi se opisala ove predivne peciva
SASTOJCI
500ml mleka
2 jaja
2 kasike secer
4 kasikica soli
4 k.ulje


 

1 kvasac
1kg brasno
120g margarina
1/2 saljica ulje (od kafe)
sira


 

PRIPREMA
1. Zamesite testo od mleka,jaja,so,secer,kvasac,ulje  i brasna.Ostavite da testo odmori 10min dok pripremite pleh u kojem ce te ih peci (malo nauljite ga)

2. Testo podelite na 25 loptica (sarajlija). Svaku lopticu zasucite sa rukom i zavijte u puzica (ko na slici) stavljajte u pleh .(dovoljan je jedan pleh za sve da stanu)

3. U sredinu stavite po parcense sira ,spinat i dr. Kad su gotove pokrijte i ostavite da otstoje 1h 30min(jedan sat i trideset minuta ali ne u mnogo toplu prostorijur

4. Rernu zagrejte. Otopite pola margarina sa pola salice ulje i prelijte gotove sarajlije.Stavite da se peku

5. Kad porumene izvadite gotove su.

Izvor: www.coolinarika.com
SHARE

About Zanimljivosti

0 komentari :

Objavi komentar