Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » ČOKOLADNA TEKUCA TORTA

ČOKOLADNA TEKUCA TORTA

Written By Zanimljivosti on utorak, 22. prosinca 2015. | 13:25






evo jedne torte za sve one koji zele probati, a nisu mogli bez kalupica...

SASTOJCI
4 jaja
2dl secera
2kasikice vanilija secera ili rum secer
2,5 dl brasna


 

1 kasikica praska za pecivo
200gr tamne cokolade
200gr maslaca
krusne mrvice


 

PRIPREMA
1. Pecnicu ugrijati na 200C.
Kalup promjera24cm-25cm premazati maslacem pa posuti brasnom.

2. Maslac i cokoladu otopiti na pari ili u mikrovalnoj,al paziti da nebi zagorila ako se topi u mikrovalnoj.Svako malo otvoriti pa promjesati.

3. Pjenasto umutiti jaja ,secer i vaniliju dok smjesa ne pobjeli.U to lagano umjesati brasno sa p.z.p.
Kad se cokolada i maslac otopili i to dodati smjesi sve lagano izmjesati i na najmanjoj brzini na mikseru izjednaciti smjesu.

4. Usuti u kalup i ne tresti previse kalupom vec lagano poravnati,po vrhu posuti sa malo krusnih mrvica i peci 12minuta.

Posluživanje
Pecnica vam mora biti ugrijana i kad stavite kolac peci te ga tocno 12min.zatim izvaditi i ohladiti pa lagano skinuti obruc.Najbolje je ostaviti kolac da prenoci pa rezati.Ostvaiti u frizider da se hladi.
Ja nisam cekala da prenoci lagano sam ostrim nozem rezala i super se reze a izmedu izlazi lava cokolade.
I da ako zelite da ne curi previse da dobijete cokoladnu tortu kao sa cokoladnom kremom nek vam stoji u frizideru.

Posluzite uz slag,sladoled ili neko vama omiljeno voce.

Izvor: coolinarika.com
SHARE

About Zanimljivosti

0 komentari :

Objavi komentar