Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » COKOLADNA DAMA SA JAGODAMA

COKOLADNA DAMA SA JAGODAMA

Written By Zanimljivosti on petak, 18. prosinca 2015. | 14:39





Posle prvog zalogaja postace vam omiljena poslastica,njezna u ukusu,hrskavost biskvita,fantasticnog okusa u kremi…ma sta vise reci

SASTOJCI
Biskvit
125 g secera
1 jaje
1 zumance



1 vanilin secer
ribana korica 1 limuna
125 g margarina
1 mala kasika praska za pecivo
300 g brasna

Cokoladna krema
180 ml tecne pavlake (slatko vrhnje)
250 g cokolade
140 g maskarpone sira

Deko
Po zelji,jagode,ribana cokolada

xxx
PRIPREMA
Prvo pripremiti biskvit
Ukljuciti pecnicu da se zagrije na 180°C.

Jaje, zumance, secer, vanilin i limunovu koricu mutiti mikserom, da se sve fino izjednaci, sad dodati margarin, malo mutiti, ne previse, pa iskljuciti mikser.

Dodati brasno pomjesano sa praskom za pecivo i rukama izraditi u glatko tjesto.

U kalup za Tart ili okrugli za pecenje torti, koji cete premazati sa malo butera i posuti sa 1 zlicom prezli , rukama raspodjeliti tjesto ,tako da se dno oblozi i ivice sa tjestom, sve jednako i staviti da se pece 20-25 minuta, pogledati da fino porumeni.

Cokoladna krema
Kad je tjesto vec pri kraju da se ispece, pripremiti kremu.

U serpicu staviti tecnu pavlaku i cokoladu na sitnije isjecenu, mjesati butalicom toliko da se cokolada istopi, pa maci sa stednjaka.u

Kad se sva cokolada istopila dodati u jos vruce maskarpone i dobro izmjesati.

Kremu preliti preko jos vruceg biskvita i staviti na hladnom dok se krema fino ne stegne.

Pred serviranje ukrasiti u sredinu sa malo isjeckanom cokoladom, a okolo sa polovinama jagoda.
.
A moze se i po zelji preko jagoda preliti pripremljenim crvenim prelivom,bude ukusnija,pravila drugi put tako.

Izvor:http://www.coolinarika.com/
SHARE

About Zanimljivosti

0 komentari :

Objavi komentar