
SASTOJCI
2 šolje šećera
3 šolje brašna
200g nemlevenog maka
1 prašak za pecivo
1 ravna kašičica cimeta
2 šolje mleka
1 šolja ulja
Preliv
200g šećera
1/2dl vode
200g čokolade za kuvanje
100g putera
PRIPREMA
Pomešati sve suve sastojke - šećer, brašno, prašak za pecivo, mak i cimet. Dodati mleko i ulje i dobro sjediniti. Koristila sam šolje zapremine 200ml.
Peći na 180 stepeni oko 35 minuta u plehu obloženom papirom za pečenje, da lakše izvadite kolač.
Dok se peče, spremite preliv: prokuvajte šećer i vodu dok se šećer ne istopi. U vrelo stavite izlomljenu čokoladu i mutite, a zatim ubacite i puter. Mutite dok se potpuno ne istopi i ostavite na toplom.
Ispečen kolač izvaditi sa papirom, prevrnuti ga na tanjir na kome ćete ga poslužiti i pažljivo skinite papir. Oštrim nožem presecite na pola o sredini. Premažite još topao kolač ćokoladom i poklopite ga da da upije. Poklopite korom. Prelijte ceo kolač i stavite da se ohladi.
Secite i služite kao tortu.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
0 komentari :
Objavi komentar