Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » ZAPEČENI SIR / TOPENO SIRENJE

ZAPEČENI SIR / TOPENO SIRENJE

Written By Unknown on nedjelja, 8. studenoga 2015. | 19:16




idealno ide uz pivo ili belo vino i lepo društvo.........

SASTOJCI
600 gr. feta sir
200 gr topivog sira (ja sam koristila Edamer)
200 gr. pečenica (može i pršuta, svinjski vrat, šunka, kulen)
200 gr. šampinjone
kečap
origano


 

Bešamel:
60 gr. margarin
3 kašike brašna
1/2 l. mlijeka


 

PRIPREMA
1. Pripremite bešamel: rastopite margarin,dodajte brašno, pa promiješajtei propžite brašno. Dodajte hladno mlijeko i miješajte dok se sos ne zgusne.

2. Feta sir narežite na ploške. Polovinu od sira poredajte u keramičku posudu.
Prelijte sa polovinu od bešamela.

3. Nad bešamela stavite šampinjone, pečenica, kečap,origano i listićem edamera.

4. Poredite preostali feta sir, prelijte ga sa ostatkom bešamela i poklopite sa listićem edamer.

5. Stavite u hladnu pećnicu i onda uključite na 250°C. Pecite 30 minuta ili dok edamer ne dobije rumenu boju.

6. Poslužite odmah.

Izvor: coolinarika.com
SHARE

About Unknown

0 komentari :

Objavi komentar