Home
»
»
ZAPEČENI SIR / TOPENO SIRENJE
ZAPEČENI SIR / TOPENO SIRENJE
Written By Unknown on nedjelja, 8. studenoga 2015. | 19:16
idealno ide uz pivo ili belo vino i lepo društvo.........
SASTOJCI
600 gr. feta sir
200 gr topivog sira (ja sam koristila Edamer)
200 gr. pečenica (može i pršuta, svinjski vrat, šunka, kulen)
200 gr. šampinjone
kečap
origano
Bešamel:
60 gr. margarin
3 kašike brašna
1/2 l. mlijeka
PRIPREMA
1. Pripremite bešamel: rastopite margarin,dodajte brašno, pa promiješajtei propžite brašno. Dodajte hladno mlijeko i miješajte dok se sos ne zgusne.
2. Feta sir narežite na ploške. Polovinu od sira poredajte u keramičku posudu.
Prelijte sa polovinu od bešamela.
3. Nad bešamela stavite šampinjone, pečenica, kečap,origano i listićem edamera.
4. Poredite preostali feta sir, prelijte ga sa ostatkom bešamela i poklopite sa listićem edamer.
5. Stavite u hladnu pećnicu i onda uključite na 250°C. Pecite 30 minuta ili dok edamer ne dobije rumenu boju.
6. Poslužite odmah.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari :
Objavi komentar