Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » VIŠNJE U PAVLACI

VIŠNJE U PAVLACI

Written By Zanimljivosti on srijeda, 25. studenoga 2015. | 02:01





...ili maline... kisjela pavlaka ( mileram) i slatka (vrhnje za šlag )... Višnje ipak dominirju
Sastojci
Za fil:
400 g secera u prahu
1200 g milerama
4 kesice vanil secera ili sjeme od jedne šipke vanilije
Ostalo:
400 g piskota

 
Malo Soka za namakanje

Za preko kolača:
300 ml slatkog vrhnja za šlag
Šećer u prahu ukoliko nije zaslanjeno vrhnje

Priprema
1.
Pleh obložiti prozirnom folijom.
Redjati piškote koje kratko namočite u sok od zove ili neki drugi neutralne boje.
2.

 
Mileram promiješati lagano sa šećerom u prahu i vanil šećerom
3.
Višnje očistiti od koštice i ostaviti da puste sok.
Ocijediti ih.
4.
Polovinu smjese milerama i šećera staviti preko piskota.
Zatim rasporediti ocijedjene višnje.
5.
Staviti drugu polovinu milerama.
Zatim, redjati jos jedan red namočenih piškota
6.
Staviti u frižider najmanje 2 sata
7.
Ohladjeni kolac izvrnuti na tacnu i skinuti prozirnu foliju

8.
Umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu.
premazati preko kolača i ukrasiti.
Ostaviti da odstoji jos par sati u frižideru

Posluživanje
Visnje bez čokolade? Kod mene nemoguce...
Pa neka su to samo i ukrasi...
Mozete preko kolača krupno narendati čokoladu

http://www.coolinarika.com/
SHARE

About Zanimljivosti

0 komentari :

Objavi komentar