
Neobičan i jako ukusan kolač
SASTOJCI
Za tijesto
200 g mekanog putera
100 g šećera
2 vrećice vanilin šećera
4 jaja
150 g Créme fraîche
4 kašike ruma (ili soka od jabuka)
250 g brašna
2 male kašikice praška za pecivo
100 g raspel čokolade (čokolada za posipanje)
350 g trešanja (friških ili iz galona)
Za Streusel (mrvice od prhkog tijesta)
90 g putera
150 g brašna
80 g šećera
1 vrećica vanilije
50 g mljvenih oraha
50 g isjeckanih oraha
PRIRPEMA
Trešnje staviti u cjedilo da se tečnost dobro ocjedi.
Za Steusel
Pripemiti Steusel tako što se prvo puter istopi onda dodati šećer , vaniliju , orahe i sa vilicom pomješati. Postepeno dodavati brašno i sve dobro pomješati da se dobiju mrvice. Ostaviti na stranu da malo ostoji.
Za tijesto
Puter sa šećerom i vanilijom kremasto mutiti i postepeno jaje po jaje dodavati i dalje umutiti. Créme fraîche pomiješati. Brašno sa praškom za pecivo pomiješati i dodati u masu.
Raspel čokoladu polagano pomješati u masu i
staviti u jedan sa papirom za pečenje obložene kalup od 26 cm promjera.
Ocjđene trešnje poredati preko cjele mase .
Mrvice sa prstima ravnomjerno podijeliti preko trešnjama i peći na 180 stepeni oko 60 minuta.
POSLUZIVANJE
Ako nemate Créme fraîche , možete uzeti isto punomasnu povlaku.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
0 komentari :
Objavi komentar