Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » STRACCIATELLA KOLAČ SA TREŠNJAMA

STRACCIATELLA KOLAČ SA TREŠNJAMA

Written By Zanimljivosti on ponedjeljak, 23. studenoga 2015. | 01:27





Neobičan i jako ukusan kolač

SASTOJCI
Za tijesto
200 g mekanog putera
100 g šećera



2 vrećice vanilin šećera
4 jaja
150 g Créme fraîche
4 kašike ruma (ili soka od jabuka)
250 g brašna
2 male kašikice praška za pecivo
100 g raspel čokolade (čokolada za posipanje)
350 g trešanja (friških ili iz galona)



Za Streusel (mrvice od prhkog tijesta)
90 g putera
150 g brašna
80 g šećera
1 vrećica vanilije
50 g mljvenih oraha
50 g isjeckanih oraha

PRIRPEMA
Trešnje staviti u cjedilo da se tečnost dobro ocjedi.

Za Steusel
Pripemiti Steusel tako što se prvo puter istopi onda dodati šećer , vaniliju , orahe i sa vilicom pomješati. Postepeno dodavati brašno i sve dobro pomješati da se dobiju mrvice. Ostaviti na stranu da malo ostoji.

Za tijesto
Puter sa šećerom i vanilijom kremasto mutiti i postepeno jaje po jaje dodavati i dalje umutiti. Créme fraîche pomiješati. Brašno sa praškom za pecivo pomiješati i dodati u masu.
Raspel čokoladu polagano pomješati u masu i

staviti u jedan sa papirom  za pečenje obložene kalup od 26 cm promjera.

Ocjđene trešnje poredati preko cjele mase .

Mrvice sa prstima ravnomjerno podijeliti preko trešnjama i peći na 180 stepeni oko 60 minuta.

POSLUZIVANJE
Ako nemate Créme fraîche , možete uzeti isto punomasnu povlaku.

Izvor:http://www.coolinarika.com/
SHARE

About Zanimljivosti

0 komentari :

Objavi komentar