Home
»
»
POHANE PALAČINKE PUNJENE BIJELIM MESOM KADA IH JEDNOM PROBATE POSTAĆE VAŠ OMILJENI DORUČAK
POHANE PALAČINKE PUNJENE BIJELIM MESOM KADA IH JEDNOM PROBATE POSTAĆE VAŠ OMILJENI DORUČAK
Written By Zanimljivosti on subota, 14. studenoga 2015. | 17:46
Sastojci
3 komada pilećih prsa
30 dag očišćenih šampinjona
1 luk
1 ljuta papričica
mješavina začina(peršin, majčina dušica, origano,metvica)
sol
6-8 palačinki (kako inače pravite)
za paniranje
brašno
4 jaja
krušne mrvice
i ulje za prženje
Priprema
1.
Palačinke pripremiti i popržiti prema uobičajenom receptu.
2.
Na malo ulja propržiti luk i ljutu papričicu,a može se dodati i bijeli luk,dodati svježe nasjeckane gljive,promješati posoliti pa dodati začine.
Dinstati uz dodavanje vode po potrebi.
Pred kraj dodati kuhanu piletinu.( ja sam piletinu kuhala dan prije za juhu a pošto je ostala velika količina ovo mi je bila prigoda da je iskoristim)
3.
Na palačinke rasporediti po 2-3 žlice ove smjese u jednom redu , pa palačinke motati kao sarmu, znači prvo uviti krajeve prema unutra pa onda zarolati palačinke.
4.
Panirati ih na uobičajeni način, prvo brašno, jaja, pa u mrvice, a ja sam postupak ponovila još jedanput.
5.
Pržiti u vrućem ulju dok ne dobiju finu boju,
vaditi na paprinate ubruse da upiju višak masnoće.
Posluživanje
Može se poslužiti kao toplo predjelo, a meni je sasvim fino i kao glavno jelo uz neku sezonsku salaticu :)
0 komentari :
Objavi komentar