Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » PITA SA SIROM NA DRUGAČIJI NAČIN KADA JE PROBATE REĆI ĆETE DA JE BOLJA OD KLASIČNI PITE SA SIROM

PITA SA SIROM NA DRUGAČIJI NAČIN KADA JE PROBATE REĆI ĆETE DA JE BOLJA OD KLASIČNI PITE SA SIROM

Written By Unknown on nedjelja, 8. studenoga 2015. | 19:09




Kore premazuju se smjesom u koju ide kvasac, jaja, mlijeko, ulje i brašno i sa filom od sira i jaja. Pravi se sa gotovim korama a izgleda kao da je razvijana oklagijom. Nama se baš dopala... 
 Sastojci
    500 gr kora za pitu
    300 gr sira
    2 jajeta
    ulje
    so


      Premaz:
    paketić kvasca
    malo šećera
    so
    3 jajeta
    4 šoljice mlijeka
    2 šoljice ulja
    22 kašike mekog brašna

Priprema

    Premaz za kore:
    1.
    U usitnjen kvasac (ja sam koristila suhi kvasac) sipati malo mlake vode, šećera i soli. Kad kvasac nadođe pomješati ga sa jajima, brašnom, mlijekom i uljem. Sve dobro promješati varjačom a može i mikserom. Tijesto je gustine kao za palačinke. 
    Fil od sira:


      1.
    Izgnječen sir pomješati sa umućenim jajima i po ukusu dosoliti.
    2.
    Staviti koru i četkicom nanijeti premaz. Preko staviti drugu koru, premazati je, pa staviti treću i nju premazati. Na treću koru staviti fil od sira.
    Ivice kora saviti da fil nebi curio, pa sve saviti u rolnu. Staviti u podmazan pleh i peći 35-40 minuta na temperaturi od 220°, da pita porumeni.
http://www.coolinarika.com
SHARE

About Unknown

0 komentari :

Objavi komentar