Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » PEČENI KRUMPIR! MALO JE DRUGAČIJE OD OBIČNOG PEČENOG KRUMPIRA, PA SE MOJIMA SVIĐA!

PEČENI KRUMPIR! MALO JE DRUGAČIJE OD OBIČNOG PEČENOG KRUMPIRA, PA SE MOJIMA SVIĐA!

Written By Unknown on srijeda, 4. studenoga 2015. | 12:50




Jednostavno, efektno i jako, jaaaako fino.
Potrebno:
krumpir (količina proizvoljna, dakle, onoliko koliko možete pojesti)
4-5 žlica maslaca


  1-2 žlice mješanog začinskog bilja: peršin, vlasac…
nekoliko komadića tanko rezane pancete
Priprema:
Krumpir sa korom dobro oprati od sve nečistoće. Ako je krumpir jako star, i ako mu je korica dosta oštećena, tada ga do polovice ogulite u tankom sloju. Krumpir zarezati oštrim nožem na svakih 0,5 cm debljine ali ne do kraja. Režnjevi se moraju držati zajedno na donjoj strani, a cijeli krumpir oblik debelog češlja


  U napravljene utore naizmjence nagurati maslac sa začinskim biljem i pancetu. Krumpire posoliti pa  peći u pećnici na 180ºC cca 40 minuta.
POSLUŽITI KAO VRUĆE..
SHARE

About Unknown

0 komentari :

Objavi komentar