Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » MORAM PRIZNATI DA BOLJI RECEPT ZA SIRNICU OD OVOGA DO SADA NISAN PROBALA ,SIRNICA JE KAO IZ NAJBOLJI PEKARA

MORAM PRIZNATI DA BOLJI RECEPT ZA SIRNICU OD OVOGA DO SADA NISAN PROBALA ,SIRNICA JE KAO IZ NAJBOLJI PEKARA

Written By Unknown on nedjelja, 8. studenoga 2015. | 00:17

domaci burek kao iz pekare by me


Sastojci
potrebno:
1/2 kg debljih kora (moje su bile bas tanke)
cca 300 g sira ( u receptu pise 1/2 kg ali bilo je previse)
250 ml vode
125 ml ulja


  po potrebi soli
Priprema
1.
U dublji sud pomesati vodu i ulje i posoliti ( ako vam je i sir dosta slan pazite da ne preterate). Bice potrebno da pre svakog prskanja kora promesate ovu tecnost jer se ulje izdvaja.
2.
Okruglu tepsiju (ja sam koristila br.26) podmazati uljem i staviti 2 kore ciji krajevi treba da prelaze ivice tepsije tj. da vise sa strane. Poprskati mesavinom ulja i vode.
3.
Ostatak kora podeliti na grupice od po 3 kore.
4.
Uzeti 3 kore i staviti ih u tepsiju jednu preko druge guzvajuci ih da mogu da stanu pa trecu poprskati i posuti izmrvljenim sirom.
5.
Ponoviti ovo i sa ostalim korama osim poslednje 3.
6.
Prvu od te tri staviti naguzvanu u tepsiju i poprskati.
7.


  Staviti i pretposlednju koru. I nju poprskati i staviti ostatak sira.
8.
Staviti i poslednju koru i poprskati mesavinom vode i ulja.
9.
One krajeve koji vise sa strane sada prebaciti preko poslednje kore zatvarajuci burek i poprskati tecnoscu.
10.
Peci u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok fino ne porumeni.
Posluživanje

Prijatno! Stvarno je ukusan i mozda bolji od onog iz pekare za ljude sa osetljivim zelucem jer nema masti.
Izvor:  www.coolinarika.com
SHARE

About Unknown

0 komentari :

Objavi komentar