Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » LEDENE MAK KOCKE

LEDENE MAK KOCKE

Written By Unknown on ponedjeljak, 9. studenoga 2015. | 18:19




Svi vi koji volite klasične ledene kocke-probajte i ove s okusom maka....odlične su..!!

SASTOJCI
Za biskvit:
7 bjelanjaka
60 g šećera
2 Vanilin šećera
150 g Maka
50 g Gussnela
2 žličice Praška za pecivo
200 ml mlijeka


 

Za kremu:
7 žutanjaka
90 g šećera
100 g Gussnela Dolcela
1 l mlijeka
250 g maslaca
50 g šećera u prahu
500 ml vrhnja za šlag
1 Šlagfix Dolcela


 

PRIPREMA
1. Bjelanjke pomoću električne miješalice istucite u čvrsti snijeg.

2. Šećer pomiješajte s vanilin šećerom i postepeno u nekoliko navrata dodajte u snijeg od bjelanjaka neprestano miješajući kako bi se šećer u potpunosti rastopio.

3. Mak sameljite, stavite u posudu pa pomiješajte Gussnel i prašak za pecivo, pa lagano, ali temeljito pomoću kuhače umiješajte u istučeni snijeg.

4. Pripremljenu smjesu izlijte u namašćeni lim za pečenje veličine 40X24 cm i pecite ga u pećnici zagrijanoj na 180° C oko 20 minuta.

5. Pečeni biskvit pustite da se malo ohladi pa ga prelijte s 200 ml toplog mlijeka.

6. Žumanjcima dodajte šećer, Gussnel, 100 ml hladnog mlijeka i dobro izmiješajte kako biste dobili glatku smjesu bez grudica. Ostatak mlijeka stavite na vatru da zakuha.

7. Kada je mlijeko zakuhalo uklonite ga s vatre i u njega pomoću pjenjače umiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na laganu vatru i neprestano miješajući kuhajte oko 1-2 minute. Uklonite s vatre i pustite da se ohladi do sobne temperature.

8. Omekšani maslac i šećer u prahu pomoću električne miješalice zajedno dobro istucite te ga izmiješajte s ohlađenom kremom.

9. Kremu ravnomjerno nanesite na pripremljeni biskvit i poravnajte. Kolač stavite u hladnjak na 30-ak minuta kako bi se krema stisnula.

10. Vrhnje za šlag istucite tek toliko da se počne zgušnjavati, dodajte šlag fix i još kratko istucite. Pripremljeni šlag nanesite na kremu, poravnajte i stavite u hladnjak na barem 1 sat.

Izvor: coolinarika.com
SHARE

About Unknown

0 komentari :

Objavi komentar