Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » KARPATI

KARPATI

Written By Unknown on ponedjeljak, 9. studenoga 2015. | 12:17




Ovo sam prvi put jela kod drage prijateljice Jasne i odmah se oduševila izgledom i okusom. Pa za sve vas koji volite kremaste kolače poput mene, evo i recept.

PRIPREMA
1.
Vodu i margarin kuhati dok ne provri. U to dodati 2 dl brašna i malo soli. Samo promiješati da postane jedna masa, ne kuhati.
2.
Prebaciti u plastičnu posudu i odmah dodavati jedno po jedno jaje (ne mora se čekati da se ohladi.
3.

 
Zagrijati pećnicu na 220°C.
4.
Tanko namazati pola kreme na papir za pečenje u velikoj tepsiji (za pećnicu) i peći oko 20 min na 220°C.
5.

 
Isto napraviti i s drugim dijelom kreme da se dobiju dvije kore.

Krema:
1.
Skuhati puding sa 2 dl šećera u 1 l mlijeka.
2.
U ohlađeno dodati margarin. Dok se hladi puding treba miješati da se ne napravi korica.
Izmuti 1/2 l šlaga.
Voće iz kompota narezati na manje komade.

Slagati:
kora – krema – voće – šlag – kora
Gore posipati šećerom u prahu.

http://www.coolinarika.com/
SHARE

About Unknown

0 komentari :

Objavi komentar