Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » JUTARNJA PECIVA ZA BRZI DORUČAK

JUTARNJA PECIVA ZA BRZI DORUČAK

Written By Zanimljivosti on ponedjeljak, 16. studenoga 2015. | 12:07




Volim kada za dorucak imam neko pecivo.Nemora se cekati da testo narasta,vec to uradite noc pre toga,a izutra imate gotovo kiselo testo.
Sastojci
800 gr. brasno
1 paketic suhi kvasac Dolcela
3 zlice ulja
2 zlicica sol
1 zlicica secera
oko 500 ml. vode


  2 kom. jaja
400 gr. tvrdog sira
po ukusu susam

Priprema
1.
Noc pre zamesiti testo,tako sto u vanglu u kojoj ce te mesiti,prosijte brasno.Dodajte sol,secer i kvasac.Promesajte drvenom kasikom.Dodajte ulje,te na kraju malo po malo dodavajte hladne vode kako bi zamesili glatko i mazno testo koje se nelepi za ruke.
2.
Kada ste zamesili testo,povrsinu premazite sa uljem,te pokrijte prozirnom folijom,te kapakom od neke serpe.Ostavite testo 5-10 minuta na sobnoj temperaturi,potom oblozite na hladnom mestu.Kod mene je u spajz na plocke.
3.


  Ostavite neka stasava cele noci.Izutra kada ustanete,prebacite testo na pobrasnjeni radni sto.Premesite ga,te sa valjkom rastanjite testo da bude debelo oko pola prsta.
4.
Za nadjev:
Sir izgnjeciti vilicom,posolite po potrebi,pa dodajte 1 celo jaje i jedno belance.Zumance ostavite na stranu za premazivanje.
5.
Na rastanjeno testo premazite nadjev.Zarolajte kao kad radite rolat.Secite rolat na 8-10 cm.Redzajte peciva u pleh oblozen pek papirom.Ostavite nek stanu 10-ak minuta,potom hi premazite sa razmucenim zumancetom razredzeno sa malo mleka.Porosite sa susamom.
6.
Stavite peci pecivo u predhodno zagrejanoj pecnici na 200 stepeni 30-ak minuta.Sve zavisi od vase pecnice.Kada budu dobili finu bojicu na povrsini,onda su gotove.
Dok su jos tople,posluzite.
SHARE

About Zanimljivosti

0 komentari :

Objavi komentar