Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » JANJETINA ISPOD PEKE

JANJETINA ISPOD PEKE

Written By Zanimljivosti on ponedjeljak, 16. studenoga 2015. | 01:40




Toliko puta sam je poslikala, a nikako da je i opjevam..Bez nje naš vikend teško može proć.Ne morate nužno imat komin,( a ni janjetinu, može i teletina) sasvim se lipo može spremit i doma u špakeru u nekoj posudi sa poklopcem ili dobro pokrivena sa folijom...nema onaj miris i šmek komina, ali prolazi...dakle ovako ja to radim

Sastojci
2 kg janjetine
1 kg krompira
kapula
tikvica
karota
pome
ružmarin

 
sol, papar, vegeta, crvena paprika
maslinovo ulje
ulje
2 žlice masti
1 dcl bilog vina


Priprema
1.
Napravite marinadu od maslinovog ulja, soli papra,vegete i crvene paprike,Posložite meso i ostavite ga bar dva sata u marinadi.
2.

 
Naložite dobru vatru i neka gori bar 45 min.Morate imat dosta žara.
Dok se meso marinirinira,a vatra gori, očistite i narežite povrće (krompir režem na četvrtine...i neke u cilo napunjene pancetom)... posolite , popaprite dodajte i malo crvene paprike i par žlica maslinovog ulja.
3.
Sve skupa posložite u posudu za pečenje dodajte još malo ulja i 2 žlice masti..
Sad dolazi vrime i za peku ugrijati (10-15 min prije početka pečenja )
Kad se napravio dobar žar, razgrnite ga,stavite posudu sa mesom i poklopite pekom,zatrpajte je žarom i ne dirajte 45 min.
Nakon 45 min dignite peku ,prevrnite meso zalite sa vinom i ponovno poklopite i ostavite da se peče još nekih 4o-ak min.
Provjerite jer sve ovisi o jačini žara...E sad ako ste zadovoljni...prepustite se užitku, koji je po meni neprocjenjiv :)
Doar vam tek.
4.
...kako ne uspijem svaki put poslikat gotovu...i ova je moja iz neke druge priče...ovoako bi to tribalo izgledat kad je gotovo.

http://www.coolinarika.com/
SHARE

About Zanimljivosti

0 komentari :

Objavi komentar