Home
»
»
JAFFA TART
JAFFA TART
Written By Zanimljivosti on utorak, 24. studenoga 2015. | 13:05
"Nemoguće je tačno odrediti trenutak rađanja prijateljstva. Kao što postoji kap koja prepuni sud kad ga punite, tako nakon niza prijatnih gestova postoji onaj koji vam prepuni srce
SASTOJCI
Prhko tijesto
• 220 g brašna
• 110 g hladnog maslaca
• 50 g šećera u prahu
• 1 žumanjak
• ribana korica jedne naranče
• prstohvat soli
Choco orange nadjev
• 600 ml mlijeka
• 2 pudinga čokolada-naranča
• 6 žlica šećera
• 1 žličica likera od naranče (po želji)
• 50 g tamne čokolade (za kuhanje)
• 50 g maslaca
Žele od naranče
• 300 ml narančinog soka
• 2 žlice šećera
• 2 ravne žlice gustina
PRIPREMA
Pomiješajte brašno, šećer u prahu, sol i narančinu koricu. Dodajte na listiće rezan hladan maslac i žumanjak i umijesite prhko tijesto. Zamotajte u foliju i ostavite 30 minuta u hladnjaku.
Pećnicu ugrijte na 170C.
Tijesto razvaljajte i prebacite u namašćen i pobrašnjen kalup, izbockajte vilicom i pecite 15ak min. Ostavite da se prohladi dok pripremite nadjev.
Napomena: Za pečenje možete koristiti okrugli kalup za pite promjera 26-28 cm ili pravokutni kalup 12x25 cm – u tom slučaju će vam ostati nešto tijesta, koje možete zamrznuti i koristiti kad vam zatreba ili ga odmah iskoristite i napravite, uz ovaj pravokutni, još 6 okruglih mini tartića.
Puding i šećer razmutite u malo mlijeka, a ostatak mlijeka zakuhajte. U zavrelom mlijeku skuhajte puding, maknite s vatre i u vruće umiješajte žličicu likera od naranče, čokoladu za kuhanje, a potom i maslac (najbolje mikserom da se sve fino sjedini). Tako pripremljen čoko nadjev izlite preko tarta. Ostavite da se malo prohladi na sobnoj temperaturi, a potom prebacite u hladnjak.
Šećer i gustin pomiješajte s par žlica narančinog soka, ostatak zakuhajte, pa ulijte razmućenu smjesu naranče, gustina i šećera. Kratko prokuhajte dok se ne počne zgušnjavati. Prelijte preko ohlađenog tarta i vratite u hladnjak da se žele stisne.
Prije posluživanja ukrasite pokojim jaffa keksom ili kandiranom narančom/koricom naranče.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
0 komentari :
Objavi komentar