Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » EKSTRA ČOKOLADNE BUHTLE

EKSTRA ČOKOLADNE BUHTLE

Written By Zanimljivosti on srijeda, 25. studenoga 2015. | 20:27





Učinit će vam se da ovaj tradicionalni desert obojan u čokoladu i kakao ne može biti bolji no svoje savršenstvo otkrit će vam već prvi zagriz pun fine Lino lade.


Sastojci
500 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
1 Kvasac instant Dolcela
30 g kakaa
80 g maslaca
40 g šećera
1 Rum šećer Dolcela
1 jaje

 
oko 170 ml mlijeka
200 g Lino lade nougat

Priprema
1.
Brašnu dodajte kvasac, kakao i promiješajte, zatim dodajte maslac sobne temperature i izradite.
2.
Dodajte šećer, rum šećer, jaje, toplo mlijeko po potrebi i zamijesite glatko (mekanije) tijesto.
3.

 
Stavite u nauljenu posudu, prekrijte i ostavite na toplom mjestu da se diže dok se volumen ne udvostruči (1h).
4.
Tijesto podijelite na 12 dijelova i formirajte kugle.
5.
U ruci malo spljoštite, na svaku stavite žličicu Lino lade pa opet oblikujte kuglu.
6.
Stavite u posudu za pečenje (Ø 26 cm) obloženu papirom za pečenje. Prekrijte posudu za pečenje i ostavite dizati 10 - 20 minuta na toplom mjestu.
7.
Buhtle pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 35 minuta. Ostavite stajati 5 minuta, a zatim ih izvadite na rešetku da se ohlade.
Posluživanje
Kolač pospite šećerom u prahu i poslužite.

http://www.coolinarika.com/
SHARE

About Zanimljivosti

0 komentari :

Objavi komentar