Home
»
»
ČOKOLADNA TORTA OD SAMO 2 SASTOJKA
ČOKOLADNA TORTA OD SAMO 2 SASTOJKA
Written By Zanimljivosti on srijeda, 11. studenoga 2015. | 23:43
Sastojci
Kolac: 310 gr tamna cokolada s 70% posto kakaa
10 jaja ( veci )
Glazura: 185 gr tamne cokolade
Priprema
1.
Ukopcati pecnicu da se zagreje na 250 stupnjeva.
Kalup za torte 20 ili 22 cm ( dublji koji ima prsten/stranice sto se skidaju ) pokriti pek - papirom.
2.
Tajna pripreme ove torte je raditi brzo kada se cokolada otopi i peci kolac na visokoj temperaturi.
3.
Na pari otopite 310 gr cokolade ( ukusna cokolada ).
4.
Istucite cvrst sneg od 10 bjelanaka i trun soli.
5.
Istucite zumanjke u pjenastu masu pa pazljivo ih dodati u rastopljenu cokoladu. Dodajte nekoliko zlica snega od bjelanka pa malo promesajte a zatim brzo i pazljivo dodajte ostatak snega, dok smesa ne postane poput sufle. Nemojte previse mesati
6.
Pecite 8 minuta i nikako duze.
7.
Pecenu tortu prvo ohladite u kalupu na sobnoj temperaturi 30 minuta a zatim stavite u hladnjak/frizider preko noci ili najmanje 12 sati.
8.
Tortu okrenite na tanjir za posluzivanje i prelijte tankim slojem cokoladnog preliva, koji ste dobili od 185 gr tamne cokolade.
9.
Tortu ostavite 5 nibuta u frizider.
10.
Prije posluzivanja ostar slasticarski noz umocite u toplu vodu i secite lagano tortu.
Posluživanje
Posluziti sa svezim vocem.
0 komentari :
Objavi komentar