Home
»
»
Lemon curd keks torta
Lemon curd keks torta
Written By Unknown on petak, 28. kolovoza 2015. | 09:30
Ovaj fantastični limun krem može poslužiti kao osnova ili dodatak raznim kremama, može se kombinovati sa maslacem, šlagom, slatkom pavlakom, krem sirom ili mascarpone, dodatak filovima koji se kuvaju , puding npr. Rolati, cupcakes, cheesecakes i druge poslastice biće odlične sa dodatkom lemon curd-a.
Sastojci
sitno ribana korica 3 limuna
300 g. šećera
110 g. maslaca
125 ml. cveže ceđenog soka od limuna
4 jaja
Priprema
Koristiti domaći neprskani ili kupovni bio limun.
Koricu tri limuna sitno naribati, spojiti sa šećerom, maslacem i limunovim sokom i staviti na paru. Paziti da dno posude ne dodiruje vrelu vodu.
Ostaviti da se maslac i šećer istope, to je za dva tri minuta, pa dodavati jedno po jedno jaje, svaki put dobro izmešati pre nego što se doda sledeće. Kuvati oko 25 minuta na pari povremeno mešajući. Snesa će se zgusnuti na gustinu meda otprilike.
Skloniti sa pare, sipati u teglice i ostaviti da se ohladi.
Lemon curd je meke kremaste teksture, nikako ne treba da bude čvrst i jako gust.
0 komentari :
Objavi komentar