Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » FULL RAFFAELLO KOCKE NEŠTO NAJBOLJE OD KOKOSA

FULL RAFFAELLO KOCKE NEŠTO NAJBOLJE OD KOKOSA

Written By Unknown on ponedjeljak, 24. kolovoza 2015. | 18:31




Za obožavatelje kokosa, pravi recept ;)..
Sastojci

    BISKVIT:
     6 bjelanjaka
     150g. šećera
     2 vanilin šećera
     1 bourbon vanilija šećer
     100g. kokosovog brašna
     50g. gustina
     pola žličice praška za pecivo
    KREMA:
     800ml. kokosovog mlijeka
     200ml. mlijeka
     3 vrećice pudinga-slatko vrhnje
     6 žumanjaka


       150g. šećera
     1 žličica ekstrakta vanilije
     150g. kokosovog brašna
     250g. margarina
    PRELJEV:
     150ml. mlijeka
     2 žlice šećera u prahu
    DEKORACIJA:
     200ml. slatkog vrhnja
     Raffaello kuglice
      ili
     kokosovo brašno

 
Priprema

    Prvo napravite biskvit,dok se on peče skuhat ćete kremicu.
    BISKVIT:
    Odvojite bjelanjke od žumanjaka. žumanjke spremite u hladnjak,trebat će vam za kremu,a bjelanjke tucite u snijeg postepeno dodavajući šećer pomiješan s vanilin šećerom i bourbon vanilijom. nemojte istući prečvrst snijeg,neka smjesa ostane lagano kremasta.
    sada dodajte gustin,prašak za pecivo i kokos,pa još jednom promiješajte mikserom da se sastojci spoje.

    Istresite smjesu u pleh obložen papirom za pečenje,rasporedite i poravnajte. pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 20-30 minuta.
    KREMA:

      Kokosovo mlijeko stavite grijati na laganu vatru,a u drugi lončić pomiješajte mlijeko,prašak za puding,žumanjke,šećer i ekstrakt vanilije. dobro izradite pjenjačom da smjesa ostane glatka.

      Kad se kokosovo mlijeko ugrije do vrenja skinite ga s vatre,i lagano ga dodajte(prvo žlicu po žlicu,a onda u tankom mlazu) smjesi sa žumanjcima,stalno miješajući.
    Stavite smjesu kuhati na srednju vatru miješajući dok ne dobijete gustu kremu. u gotovu,vruću kremu dodajte kokosovo brašno i dobro promiješajte. ostavite kremu da se hladi.
    Kad vam je biskvit pečen,izvadite ga iz pećnice,kad se malo prohladi odlijepite papir,vratite biskvit u kalup,i prelijte s 150ml.mlijeka u koje ste dodali 2 žlice šećera u prahu.
    U ohlađenu kremu dodajte margarin sobne temperature narezan na komadiće,i izradite mikserom najvećom brzinom dok se margarin ne spoji sa kremom. premažite kremu preko biskvita,i ostavite u hladnjak. kad se krema malo stisne,istucite  šlag od 2dl.slatkog vrhnja,i premažite kolač.

Posluživanje
Držite najmanje još 3-4 sata u hladnjaku prije posluživanja,narežite kolač na kocke,a na svaku po želji stavite jednu raffaello kuglicu ili pospite kokosom.
I uživajte!
SHARE

About Unknown

0 komentari :

Objavi komentar