Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » Beskvit sa breskvama

Beskvit sa breskvama

Written By Unknown on srijeda, 26. kolovoza 2015. | 15:28



Imam puno domaćih breskvi u vrtu pa da ih iskoristom  po maminom starinskom receptu.


Sastojci
1 Teglica kompota od breskve
4 Jaja
6 v. žlica Kristal šećera
1 vrećica Pecilnog praška
1 vrećica Vanilij šećera
10 v. žlica Oštrog brašna
2 dcl Čvrstog jogurta
1 v. žlica Griza
1 dcl Soka od kompota
Šećer u prahu

 
Priprema
1.
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. U bjelanjke dodati pecilni prašak i istući u čvrsti snijeg. Žumanjke, šećer, vanilij šećer izraditi. Dodati jogurt. Izrađenu smjesu od žumanjaka dodati u bjelanjke. Dodati oštro brašno i izmješati smjesu žlicom.

2.

  Tepsiju premazati uljem i posuti oštrim brašnom. Uliti smjesu. Posložiti breskve i posipati grizom.
Peći na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

 
3.
Pečeni beskvi izvaditi iz pećnice i preliti ga sokom iz kompota. Pustiti da se ohladi i posuti šećerom u prahu.
VELIČINA TEPSIJE: 20x30

www.coolinarika.com
SHARE

About Unknown

0 komentari :

Objavi komentar