Home
»
»
Beskvit sa breskvama
Beskvit sa breskvama
Written By Unknown on srijeda, 26. kolovoza 2015. | 15:28
Imam puno domaćih breskvi u vrtu pa da ih iskoristom po maminom starinskom receptu.
Sastojci
1 Teglica kompota od breskve
4 Jaja
6 v. žlica Kristal šećera
1 vrećica Pecilnog praška
1 vrećica Vanilij šećera
10 v. žlica Oštrog brašna
2 dcl Čvrstog jogurta
1 v. žlica Griza
1 dcl Soka od kompota
Šećer u prahu
Priprema
1.
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. U bjelanjke dodati pecilni prašak i istući u čvrsti snijeg. Žumanjke, šećer, vanilij šećer izraditi. Dodati jogurt. Izrađenu smjesu od žumanjaka dodati u bjelanjke. Dodati oštro brašno i izmješati smjesu žlicom.
2.
Tepsiju premazati uljem i posuti oštrim brašnom. Uliti smjesu. Posložiti breskve i posipati grizom.
Peći na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
3.
Pečeni beskvi izvaditi iz pećnice i preliti ga sokom iz kompota. Pustiti da se ohladi i posuti šećerom u prahu.
VELIČINA TEPSIJE: 20x30
www.coolinarika.com
0 komentari :
Objavi komentar