Recept koristim više od 25 godina, tijesto jednolično digne pa su čupavci kasnije jednake veličine, a osim toga i posebno sočni :))) Već su ga neke članice isprobale, a korišten je i za pripremu i prodaju čupavaca u humanitarne svrhe u Victoriji i Nizozemskoj gdje je izazvao pravo oduševljenje te bio brzo rasprodan ;))
Sastojci
Tijesto:
3 jaja
10 jušnih žlica kristal šećera (220 g)
13 jušnih žlica ulja (180 ml)
16 jušnih žlica brašna (300 g)
100 ml mlijeka
1 prašak za pecivo
Krema:
250 g margarina
100 g čokolade za kuhanje
1 veću žlicu ruma
200 ml mlijeka
čašu od 200 ml kristal šećera
Ostalo:
300 g krupnije mljevenog kokosa
Priprema
Od navedenih sastojaka pripremiti biskvitno tijesto: u posudu za miksanje staviti bjelanjke, a žumanjca odvojiti u jednu čašu. Miksati bjelanjke sa šećerom u čvrst snijeg, pa dodavati i miksati redom: ulje, 6 žlica brašna i prašak za pecivo, jedan po jedan žumanjak, pa mlijeko i preostalo brašno. Uliti u pleh srednje veličine (cca 25×35 cm) u koji smo stavili papir za pečenje (radi lakšeg vađenja kocki).
Peči na 180 st.C dok se biskvit počne odvajati od stranica pleha.
Pošalji ovo e-poštom
Blogiraj ovo!
Podijeli na usluzi Twitter
Podijeli na usluzi Facebook
0 komentari :
Objavi komentar