Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » ČOKO-KOKO OBLATNE

ČOKO-KOKO OBLATNE

Written By Unknown on četvrtak, 21. svibnja 2015. | 02:30




SASTOJCI
BISKVIT
8 bjelanjaka
20 žlica šećera

  20 dag kokosa
8 žlica brašna


KREMA
8 žumanjaka
24 žlice šećera u prahu
15 dag čokolade
25 dag margarina
1 vanilin šećer

JOŠ
2 lista oblatni (27x37)



  PRIPREMA
Najprije izrezati papir za pečenje na veličinu malo veću od 27x37 cm, neka bude veće za oko 0,5 cm od te veličine sa svih strana. Staviti papir u tepsiju u kojoj ćete peći biskvit. Za biskvit izmiksati bjelanjke sa šećerom u glatku smjesu, dodati brašno i kokos, dobro izmiješati. Smjesu ravnomjerno rasprediti u tepsiji na pek papiru, ali ne do kraja papira (0,5 cm ostaviti prazno). Ispeći, ali da biskvit ostane svjetao. U receptu piše 35-40 min na 170 C. Ja sam ga pekla vremenski manje na 150 C u pećnici s ventilatorom. Pećen biskvit ohladiti.
Za kremu izmiksati žumanjke sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Margarin i čokoladu otopiti na laganoj vatri pa u otopljeno dodati smjesu žumanjaka i šećera. Izmiješati da se smjesa ujednači i kuhati na laganoj vatri, meni je trebalo 15-ak min. Kada krema potamni kao na slici ili kao čokolada za kuhanje, gotova je. Skinuti s vatre i hladiti uz povremeno miješanje da se ne uhvati korica. Mlakom kremom premazati oblatne i biskvit. Redosljed: oblatna (kremu mazati na grublju stranu, stranu s većim kockicama), polovica kreme, biskvit, druga polovica kreme i poklopi oblatnom (grublju stranu okrenut prema kremi). Opteretiti kolač i ostavit da prenoći na hladnom mjestu, ne u hladnjaku.

http://www.coolinarika.com/
SHARE

About Unknown

0 komentari :

Objavi komentar