Home
»
»
Plazma šnit torta, super kolač za sve prilike, svi će biti oduševljeni
Plazma šnit torta, super kolač za sve prilike, svi će biti oduševljeni
Written By Kulinarske Delicije on petak, 9. prosinca 2016. | 17:52
Sastojci
Biskvit:
5 jaja
5 kašika brašna
5 kašika šećera
1 kašičica praška za pecivo
Fil:
200 slatke pavlake
400 krem sira
3 kašike štaub šećera
3 kašike mljevene plazme
1 rum šećer Dolcela
1 mljevena želatina Dolcela (10 g)
Još:
150 plazma keksa
mlijeko i eksrakt ruma za umakanje keksa
3 slatke pavlake
Priprema
1.Odvojiti bjelanjake od žumanjaka. Umutiti ih u čvrst snijeg postepeno dodajući šećer, kašiku po kašiku. Potom dodavati pojedonačno žumanjke stalno muteći. Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo i kuhačom sve laagano sastaviti. Istresti u veliki pleh od rerne obložen pek papirom i peći na 180’C 13-15 minuta. Izvaditi,prohladiti i poprijeko presjeći na pola.
2.Želatinu pripremiti po uputstvu sa vrećice. Umutiti pavlaku u čvrst šlag, dodati sir, pripremljenu i otopljenu želatinu, šećer i mljevenu plazmu.
3.Na tacnu staviti patišpanj, premazati polovinom krema, preko redati plazmice jedmu do druge, namočene u mlijeko sa rumom. Potom staviti drugi dio krema i na kraju patišpanj. Umutiti slatku pavlaku i premazati kolač. Ukrasiti po želji.
4.Dobro rashladiti u frižideru preko noći, služiti uz kafu, u dobrom društvu. 🙂
5.Ja sam ukrasila ovako, a vi možete posuti i krupno rendanom čokoladom, po želji…
Posluživanje
Recept je iz časopisa “Poznati kuvaju” uz moje izmjene.
Izvor: coolinarka
0 komentari :
Objavi komentar